2018. szeptember 19.,Vilhelmina
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Faluház és Könyvtár

 Faluház és Könyvtár

 

Az 1991-ben átadott épületben kap helyet Csökmő község művelődési háza, könyvtára és itt működik a 2007-ben kiválóra minősített alapfokú művészeti iskola is, ami jelenleg a KLIK fenntartásában van.

A Faluház és Könyvtár Csökmő település közművelődési és könyvtári feladatait látja el. A hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei település közművelődési intézménye folyamatosan különböző igényeket kielégítő programokról gondoskodik, így a lakosság korra és érdeklődésre való tekintet nélkül találhat magának megfelelőt. Rendszeresen vannak gyermekműsorok, bálok, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, könyvbemutatók, művészeti versenyek, fesztiválok, ünnepi megemlékezések, koncertek, jótékonysági rendezvények, táncbemutatók, népzenei és néptánc találkozók, tanfolyamok, nyári táborok és még sorolhatnánk. A legnagyobb rendezvény az évente megszervezett Sárkány-nap, ami 1991 óta vonzza ide a környékbeli települések lakosait augusztus közepén. 

Ezen kívül lakossági szolgáltatásoknak is helyet biztosít a Faluház, hiszen egy ilyen, többnyire idősek és munkanélküliek által lakott településen nagyon fontos, hogy legyen egy hely, ahol szinte mindent elintézhetnek a betérők, információt kaphatnak, és segítséget kérhetnek.

A könyvtár a könyvkölcsönzésen túl különböző újságokkal, internetezési lehetőséggel, és kreatív foglalkozásokkal, érdekes előadásokkal várja a látogatókat.

Ez a kis bemutatkozás csak ízelítőt nyújt abból a munkából, ami az intézményben folyik, de arra talán elég, hogy a kedves látogató figyelmét felkeltse, és az intézmény facebook oldalán nyomon kövesse az itt zajló eseményeket, programokat.

 
 

Faluház és Könyvtár vezetője: Kiss Andrea igazgató

Telefon: 54-443-608

e-mail: faluhaz.csokmo@gmail.com

4145 Csökmő, Kossuth u. 121.

www.faluhazami.sulinet.hu

 

 

 


Galéria
2017-03-27


Vissza >>

TELEPÜLÉSÜNK
ÖNKORMÁNYZAT
HÍREK, TÁJÉKOZTATÓK