Csökmői Zenebarátok Egyesület

Csökmői Zenebarátok Egyesület

Székhely: 4145 Csökmő, Kossuth u. 121.

A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar

Csökmő egyik büszkesége a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar, ami 1996 óta működik. Tizenkilenc évig Döge Csaba látta el a karnagyi feladatokat, azóta Gál István vezeti a zenekart. Az alakuláskor még általános iskolás tanulók ma már felnőtt zenész ifjakká váltak. Tagjai közül többen választották élethivatásuknak a zenét.

            Az elmúlt huszonnégy év alatt számos fellépésük volt Csökmőn, a környékbeli településeken és külföldön is. Bemutatkozhattak Szlovákiában – Kassán, Romániában – a Buteni fesztiválon és Székelyudvarhelyen, Görögországban – a Paralia nyárbúcsúztató fesztiválon, Lengyelországban fúvószenekari fesztiválon, és Szlovákiában – Tornalján és Luxemburgban, 2019-ben pedig Montenegróban.

2002 augusztusától éveken át részt vettek a Békéscsabán megrendezett ZENIT Nemzetközi Fúvószenekari versenyen. Számtalan díjat, oklevelet kaptak. 2004-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség X. Országos Minősítőjén koncertfúvós és show A kategóriában kiemelt aranyra minősítették őket. 2005-ben az Országos Zeneiskolai Zenekarok versenyén 6. helyezést értek el.     2007-ben a XI. Országos Minősítőn B kategóriában koncertfúvós és show műfajokban szintén kiemelt arany minősítést kaptak.

A zenekar 2016 decemberében ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

A zenekar székhelye, próbahelye: 4145 Csökmő, Kossuth u. 121. Faluház

vissza<<

Skip to content