Csökmői Mozaik Egyesület

Csökmői Mozaik Egyesület

Székhely: 4145 Csökmő, Kossuth utca 121.

Elnök: Kiss Andrea


Csökmői Mozaik Egyesület rövid bemutatása

Eleinte önkormányzati lapként működött, de 2003-ban megalakult a Csökmői Mozaik Egyesület, melynek legfőbb tevékenysége a község helyi lapjának elkészítése, ezen kívül célkitűzései közé tartozik a kultúra, a helytörténet és a helyi értékek ápolása, helyi tehetségek felfedezése, segítése. Az egyesület tagjai között már jól kialakult mindenkinek a saját feladata az újságkészítésben. Az egyesület vezetője egyben az újság felelős szerkesztője: B. Kiss Andrea művelődésszervező-kommunikációs szakember (újságíró)

A szerkesztőségnek az egyesület székhelye, a Faluház ad helyet kezdetektől fogva. A Csökmői Mozaik Egyesület által kiadott Csökmői Mozaik nevet viselő helyi lap mára a település legfőbb és sokrétű információs forrása lett. A község életében nagyon fontos szerepet játszik a lap. Ebből tájékozódnak az emberek, s hónapról hónapra izgatottan várják a megjelenését. A lap szerkesztőségi tagjai egy olyan kis közösséget alkotnak, ami meghatározóvá vált a falu kulturális életében. Egyre többen ismerik fel, hogy olyan helytörténeti anyagot halmoznak fel évek során, aminek az igazi értékét majd csak az utókor tudja igazán felfedezni. A Csökmői Mozaik eddigi összes évfolyamának minden száma megtalálható bekötve a helyi könyvtárban, amit sokan forgatnak, hiszen minden csökmői esemény megtalálható benne az elmúlt több mint másfél évtizedre visszamenőleg.

Az egyesület tagjai aktívan részt vesznek a helyi köz- és kulturális életben is. Képviselik szervezetüket szinte minden ünnepségen, rendezvényen. Az elmúlt évek során szerveztek már jótékonysági koncertet a templom javára, előadás sorozatot érdekes témákkal, emléktáblát állíttattak a gyógyszertár alapítójának és családjának, képeslapot és egyéb kiadványt adtak már ki.

A tagok az évek során kicserélődtek, így ma már az alapító tagokból csupán hárman vannak az egyesület soraiban.

Az egyesület jelenlegi tagjai:

B. Kiss Andrea (alapító tag)

Bagdi Sára

Bereczkiné Bucsi Éva

Dr. Kövér Pál

Fülöp Tiborné (alapító tag)

Jankuly Imre

Tóth Ferenc (alapító tag)

Nagy Annamária

Tóth Sándor

vissza<<

Skip to content