TÁJÉKOZTATÓ TERMÉSZETBENI ÉLELMISZER TÁMOGATÁS 2023. OKTÓBERI IGÉNYLÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Csökmő Nagyközség Önkormányzatának a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló, többször módosított 17/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete 16/A §-a alapján egyszeri természetbeni élelmiszer támogatás igényelhető.

A természetbeni élelmiszer támogatás címén ismételten fehér vágó csirke kerül kiosztásra élve. Kérjük, hogy csak azok nyújtsák be igényüket, akik ebben a formában át tudják venni a támogatást.  

A természetbeni élelmiszer támogatást az igényelheti, aki

  • Csökmőn bejelentett lakóhellyel-, vagy tartózkodási hellyel (csökmői lakcímmel) rendelkezik és életvitelszerűen a településen él, és
    • akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének tízszeresét (285.000-Ft-ot), vagy
    • aki egyedül él és havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap tizenkétszeresét (342.000-Ft-ot).

A támogatást háztartásonként egy személy veheti igénybe.

Az igénylés módja:

A természetbeni élelmiszer támogatást a Polgármesteri Hivatalban átvehető, illetve a honlapról letölthető formanyomtatványon (Kérelem természetbeni élelmiszer támogatás igényléséhez) lehet igényelni személyesen vagy meghatalmazott útján. A háztartás jövedelméről a kérelmezőnek jövedelemigazolást nem kell csatolni, büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozniaszükséges, hogy a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a rendeletben foglalt összeget. A nyilatkozat tartalmát azonban az eljárás során az eljáró szerv bármikor ellenőrizheti, akkor azt igazolni is kell.

Az igénylés határideje:

Az természetbeni élelmiszer támogatás iránti kérelmet[1] 2023. október 09. napjától 2023. október 27. napjáig lehet benyújtani a Csökmői Polgármesteri Hivatal 1.sz. (szociális) irodájában ügyfélfogadási időben.  

A kérelem elbírálása: A kérelmek elbírálása folyamatosan történik.

A természetbeni élelmiszer támogatások átvételének helye, ideje, módja: a határozatban feltüntetett novemberi időpontban a kérelmező vagy az általa írásban meghatalmazott személy[2] veheti át.

Csökmő, 2023. szeptember 28.

Nagy Tibor s.k.

polgármester


1A természetbeni élelmiszer támogatás iránti kérelem nyomtatványai átvehetők a Polgármesteri Hivatalban 2023. október 02. napjától, valamint letölthetők a www.csokmo.hu honlapról.

[2] Meghatalmazás nyomtatvány a Polgármesteri Hivatalban vehető át, valamint letölthető a www.csokmo.hu honlapról.

Megszakítás