TOP_PLUSZ-1.2.3-21-HB1-2022-00046 Belterületi úthálózat fejlesztése Csökmő Nagyközségben

Pályázati felhívás kódszáma: TOP_PLUSZ 1.2.3-21-HB1-2022- 00046

Pályázó szervezet neve, címe: Csökmő Nagyközség Önkormányzata 

Pályázat címe: Belterületi úthálózat fejlesztés Csökmő Nagyközségben

Pályázat összege: 100 433 344  Ft

Pályázat befejezési határideje: 2026.01.15

Támogatás Intenzitása: 100%

A település 3 utcájában a lakóingatlanok kapcsolatának javítása és az utcában közlekedő gépjármű forgalom biztonságos fenntartása. Az útépítés kapcsán a burkolatra hulló csapadékvíz a meglévő vízelvezető rendszerben elvezetésre kerül, meglévő útárkok kotrása is megtörténik a projekt keretében.

A projekt egyik célja a település közlekedés infrastruktúrájának fejlesztése, közlekedés biztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, mellyel egyidejűleg a település kép javulása is megtörténik. Csökmő Nagyközség Önkormányzata a felhívás keretein belül a település 3 utcáját kívánja fejleszteni melyek az alábbi helyszíneken történnek:

• Csökmő, Vörösmarty utca 641, 18 hrsz

• Csökmő, Táncsics utca 1022 hrsz

• Csökmő, Széchenyi utca 830,640 hrsz

Ezen utcákban a lakossági bejelentések alapján több panasz érkezett, hogy a szilárd burkolat hiánya miatt a csapadékosabb időszakokban körülményes az utcában való közlekedés. Az utak felújításával az ingatlan tulajdonosok ingatlanjaik megközelítését teszik lehetővé, mely a település belterületi úthálózatának fejlesztéséhez is hozzájárul. Az utak kiépítésével, a burkolatra hulló csapadékvizek kezelését is megoldják a meglévő árkok rendezésével, így megőrizve az újonnan kiépített pályaszerkezet állapotát.

 

Megszakítás