TÁJÉKOZTATÁS CIVIL SZERVEZETEK SZÁMÁRA

Tájékoztatjuk a civil szervezetek képviselőit, hogy

a 2022. évi önkormányzati támogatással való elszámolás határideje:

2023. január 31.

Az elszámolás módja:

A támogatás felhasználásáról szóló beszámolónak meghatározott tartalmú és formátumú részletes szakmai és pénzügyi beszámolót kell tartalmaznia.

A benyújtott számlákról bizonylatösszesítőt kell készíteni.

A támogatás felhasználásához kapcsolódó számla eredeti példányára rá kell vezetni, hogy  „……….. Ft ……….. számú szerződés Csökmő Nagyközség Önkormányzatával kötött szerződése terhére elszámolva”, majd el kell látni a civil szervezet képviselőjének aláírásával, dátummal.

A számlákat ezt követően le kell másolni, majd a másolatokra rá kell írni, hogy „A másolat az eredetivel mindenben megegyezik.”, valamint el kell látni a civil szervezet képviselőjének aláírásával, dátummal.

Amennyiben a civil szervezet a támogatás összegét vagy annak egy részét a támogatási megállapodásban meghatározott határidőig nem használta fel, a fel nem használt részt az elszámolást követő 15 napon belül vissza kell fizetni.

Az elszámoláshoz szükséges mellékletek:

Letölthetők:
Dokumentumok, nyomtatványok – Csökmő Nagyközség Önkormányzata (csokmo.hu) oldalról vagy személyesen átvehetők a Csökmői Polgármesteri Hivatal titkárságán

  • Útmutató a beszámoló elkészítéséhez
  • Elszámolási adatlap
  • Bizonylatösszesítő

Az elszámolási adatlapot a beszámolóval, bizonylatösszesítőt, és a hitelesített számla-másolatokat postai úton vagy személyesen – ügyfélfogadási időben – lehet benyújtani a megadott határidőig a Csökmői Polgármesteri Hivatal Titkárságára.

Az ellenőrzés módja: A támogatás felhasználását a polgármester a jegyző útján – a bemutatott számlák alapján – a tárgyévet követő év február 20-ig ellenőrzi. Az ellenőrzés eredményéről a polgármester a tárgyévet követő év márciusi rendes ülésén írásban tájékoztatja a Képviselő-testületet.

Amennyiben a pénzügyi elszámolás alapján megállapítható, hogy a támogatott nem a támogatási szerződésben foglalt célnak megfelelően használta fel a kapott támogatást vagy egy részét, a támogatott köteles a polgármester felszólításától számított 8 napon belül az önkormányzat részére egy összegben visszafizetni a kifizetett támogatás nem megfelelően felhasznált részét.

Csökmő, 2023. január 11.

Nagy Tibor

polgármester

Megszakítás