TÁJÉKOZTATÓ ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉVEL KAPCSOLATBAN

Csökmő Nagyközség Önkormányzatának a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló, többször módosított 17/2015. (XI.26.) számú önkormányzati rendelete alapján egyszeri iskolakezdési támogatás igényelhető.

Az iskolakezdési támogatás összege 6.000.-Ft/fő.

Az iskolakezdési támogatást az igényelheti, aki

  • Csökmőn bejelentett lakóhellyel-, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik,
  • általános iskola-, középiskola-, vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos tanulója/hallgatója,
  • a családjában az egy főre jutó jövedelem, nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 450%-át (128.250.-Ft-ot).

Az igénylés módja:

Az iskolakezdés támogatást a Polgármesteri Hivatalban átvehető, vagy a honlapról letölthető formanyomtatványon (Kérelem iskolakezdési támogatás iránt) lehet igényelni.

  • Az iskolakezdési támogatás igénybevételének jogosultságát a közép- és felsőoktatásban résztvevőknek iskolalátogatási-, vagy hallgatói jogviszony igazolással kell bizonyítani.
  • A család jövedelméről a kérelmezőnek jövedelemigazolást nem kell csatolni, büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkoznia szükséges, hogy az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 450%-át.

Az igénylés határideje:

A kérelmet kizárólag 2022. augusztus 16-tól szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal 1. számú irodájában ügyfélfogadási időben.

A kérelem elbírálása: A kérelmek elbírálása folyamatosan történik.

A támogatások kifizetése:

Az elbírálást követően az önkormányzat folyamatosan, de legkésőbb október 5-ig fizeti ki a támogatásokat.

Csökmő, 2022. július 26.

Nagy Tibor s.k.

polgármester

Megszakítás