2018. október 19.,Nándor
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csökmői Zenebarátok EgyesületKossuth u. 121. 

Gál István

 

A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar

 

Csökmő egyik büszkesége a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar, ami 1996 óta működik. Tizenkilenc évig Döge Csaba látta el a karnagyi feladatokat, azóta Gál István vezeti a zenekart. Az alakuláskor még általános iskolás tanulók ma már felnőtt zenész ifjakká váltak. Tagjai közül többen választották élethivatásuknak a zenét.

Az elmúlt tizenkét év alatt számos fellépésük volt Csökmőn, a környékbeli településeken és külföldön is. Bemutatkozhattak Szlovákiában – Kassán, Romániában – a Buteni fesztiválon és Székelyudvarhelyen, Görögországban – a Paralia nyárbúcsúztató fesztiválon, Lengyelországban fúvószenekari fesztiválon, és Szlovákiában – Tornalján és Luxemburgban.

2002. augusztusa óta minden évben részt vesznek a Békéscsabán megrendezett ZENIT Nemzetközi Fúvószenekari versenyen. Számtalan díjat, oklevelet kaptak. 2004-ben a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség X. Országos Minősítőjén koncertfúvós és show A kategóriában kiemelt aranyra minősítették őket. 2005-ben az Országos Zeneiskolai Zenekarok versenyén 6. helyezést értek el.     2007-ben a XI. Országos Minősítőn B kategóriában koncertfúvós és show műfajokban szintén kiemelt arany minősítést kaptak.

A zenekar 2016 decemberében ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

 

 

A zenekar elérhetősége: Gál István karnagy – 06-20-241-0551


Galéria
2017-03-27


Vissza >>

TELEPÜLÉSÜNK
ÖNKORMÁNYZAT
HÍREK, TÁJÉKOZTATÓK