Ebösszeírás 2024

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a Csökmői Polgármesteri Hivatal az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében Csökmő nagyközség közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából 

2024. augusztus 5. napja és 2024. szeptember 30. napja között ebösszeírást végez.

Az eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az Ebösszeíró adatlap”-ot, majd visszajuttatni az Önkormányzat részére. Az adatlapok beszerzése az ebtartó kötelessége. Az adatlap személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatalban, vagy letölthető a www.csokmo.hu oldalról. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás telefonon, személyesen a Polgármesteri Hivatal titkárságán kérhető.

Az adatlap kézzel is, géppel is kitölthető, de a saját kezű aláírás minden esetben elengedhetetlen feltétele a benyújtásnak!

Az ebösszeíró adatlapokat (ebenként kitöltve) az alábbi úton lehet benyújtani:

  • személyesen: A kitöltött és aláírt adatlapok a bejárat előtt elhelyezett gyűjtőládában is elhelyezhetők vagy leadhatóka Titkárságon ügyfélfogadási időben az alábbiak szerint:
    • hétfőn             8:00-12:00 óra,
    • kedden            8:00-12:00 óra,
    • szerdán           13:00-15:30 óra,
    • csütörtökön    8:00-12:00 óra között.
  • postai úton az Csökmői Polgármesteri Hivatalnak címezve (4145 Csökmő, Kossuth u. 109.),
  • elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) a csokmo.titkarsag@gmail.com e-mail címre küldve.

Felhívom az ebtulajdonosok figyelmét, hogy a fent hivatkozott törvény értelmében a négy hónaposnál idősebb ebeket transzponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. E rendelkezés megsértése esetén az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet alapján a kutyát tartó 45.000 Ft pénzbírsággal sújtható, ezért aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeíró adatlap kitöltése előtt azt pótolja.

Az ebösszeírásban a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.   

A kutyatulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban, 15 napon belül bejelenteni.

Az ebösszeírás elmulasztása – az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján –30.000 Ft pénzbírsággal sújtható.

Csökmő, 2024. július 31.

Fülöpné dr. Kerti Judit s.k.

jegyző

Megszakítás